Bursa İnegöl Devlet Hastanesi

Acil Serviste 2 Polis ve 2 jandarma Görev Yapacak

Güncelleme Tarihi: 13/08/2018

d40fa522-53be-494c-b886-c54e60bb838d.jpg

Son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları sonrasında Devlet hastanelerinde, polisin yanısıra jandarma da görev yapacak.

Son yıllarda sağlıkta yaşanan şiddet ve saldırıların önlenmesi için bir dizi önleyici tedbirler alınmaya başladı. Sağlık Sendikaları ve Tabip Odaları sağlıkta şiddetin önlenmesi için biran önce gerekli cezai müeyyide ve gerekli tedbirlerin alınmasını talip ederken, artık kamu hastanelerinde görevli hastane polislerinin yanı sıra polis ile birlikte jandarma da görevlendirildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için Içişleri bakanlığı talimatıyla Turkiye genelinde olduğu gibi Inegöl Devlet Hastanesinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Bugüne kadar tek polis memuruyla yürütülen işlemler artık 2 polis ve 2 jandarma ekibiyle sağlanacak. İnegöl Devlet hastanesinde artık 2 Polis ve 2 Jandarma olmak üzere 4 kolluk kuvveti 24 saat görev yapacak.

Kaynak : http://www.gencgazete.net/haber/hastanede-yeni-donem-36061/