Hastanemizde ''9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü'' etkinlikleri kapsamında farkındalık standı kuruldu
09 Şubat 2024

Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara ile mücadele kapsamında 1987 yılından bu yana 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak anılmaktadır. Sigarayı bırakma günü etkinlikleri kapsamında hastanemizde hasta ve hasta yakınlarını, hastane çalışanlarımızı ''Sigarayı Bırakma Günü'' konulu bilgilendirme standı kuruldu. Stand da sigaranın zararları ve bırakma süreci, yöntemleri konusunda bilgiler verildi.
Eğer sigara kullanıyor iseniz, bunun bir hastalık olduğunu bilmeli ve biran önce size yardımcı olacak bir “Sigara Bırakma Polikliniğine” başvurmalısınız. Sigara ile tek başınıza mücadele etmeniz zor olabilir, çünkü bu bir bağımlılıktır ve irade ile ilişkisi yoktur. Bırakma kararlılığı, uygun tedavi ve motivasyonla siz de sigarayı bırakabilirsiniz. Unutmayın sigara içtiğiniz her an, hayatınızdan ve sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı zamanlardan çaldığınız anlardır.
''Sigara bağımlılığı bir hastalıktır ve tedavi edilebilir”.
ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak , sigarayı bırakmak için ilk adımı atabilirsiniz !