Engelli Yerine Park Edenlere Ceza
07 Eylül 2018

ENGELLİ PARK YERLERİNE PARK YAPAN SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞACAK
İnegöl´ün çeşitli noktalarına engelli vatandaşlar için ayrılan park yerlerini işgal eden sürücülere yönelik cezalar uygulanmaya başladı.

İnegöl Devlet Hastanesi park alanında oluşturulan engelli park alanlarını işgal eden diğer sürücüler zor anlar yaşatıyor.

216 LİRA CEZA 2018 yılı için

Karayolları kanununun 61-O maddesi gereğince taşıt yolları üzerinde engelli sürücüler için ayrılan park yerlerine diğer sürücülerin park etmesi halinde 216 lira ceza işlem uygulamaları start aldı.

DEVLET HASTANESİ BAHÇESİNDE CEZA

Kamu kurum ve kuruluşlarının otoparklarında yaşanan kanun dışı park etme durumlarının önüne geçmek için harekete geçen İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, cezai işlem uygulamaya başladılar.

İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi tarafından devlet hastanesi otopark kısmında engelliler için işaretler konulan park alanlarına diğer sürücülerin park ettiğini fark eden emniyet trafik ekipleri kanuna göre her sürücüye 184 TL cezai işlem uygulamaya başladılar. Bu tür uygulamaların devam edeceği öğrenildi.

Engelli Yerine Park Cezası 2018
Taşıt yolu üzerinde özürlü vatandaşlarımızın yani engellilerin araçları için ayrılmış olan park yerlerine araç park etmenin cezası 2018 yılı için 216 TL olarak belirlenmiştir. Şayet ceza tarafınıza tebliğ edilmesinin akabinde 15 gün içerisinde cezayı öderseniz %25 indirim uygulanır. Bu hususta indirimli olarak engelli park cezası 162 TL olmaktadır. Bunun yanında sürücüler için 15 ceza puanı da uygulanmaktadır.

_20170221121954.jpg