Diyabet ve Aile” Eğitim Etkinlikleri
09 Nisan 2021

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de diyabet önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Bakanlığımızca “Türkiye Diyabet Programı” yürütülmektedir. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün 2018-2019 yılları teması ‘Diyabet ve Aile' olarak belirlenmiştir. Kampanyada aile temasının seçilmesinin amacı; diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemektir.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü olması sebebi ile diyabet hakkında farkındalığın artırılması ve öneminin vurgulanması amacına yönelik olarak İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İnegöl Devlet Hastanesi işbirliği ile “Diyabet ve Aile” konulu etkinlik gerçekleştirildi.  İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan KOCAAĞA, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, Başkan Yardımcısı, Dr. Yunuz ARSLAN, İlçe Sağlık Müdürü Enver ÜNAL, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hayrettin GÖÇMEN, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt.Tahsin Hasan HASANOĞLU nun katılım sağladığı etkinlikte Dahiliye Uzmanı Dr. Gülistan ALPAGAT ve Diyetisyen Yeşim URHAN diyabet hastalığı ile ilgili bilgilendirici sunum yaptı. Sunumun ardından senaryosunda diyabet hastalığının belirtileri, vücutta oluşturabileceği komplikasyonların yer aldığı tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

• 268870,inegol-ism-diyabet-ve-aile-egitimi-4jpg.png
  • 268868,inegol-ism-diyabet-ve-aile-egitimi-3jpg.png