3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Hastanemizde Organ Bağışı Standı kuruldu.
04 Kasım 2022

3-9 Kasım organ bağışı haftası kapsamında hastanemizde organ bağışı standı kuruldu.Organ bağışı birimi sorumlusu doktorumuz sayın Şenay KORKMAZ  ve hemşirelerimiz hasta ve hasta yakınlarına organ bağışı hakkında detaylı bilgilendirmeler yaparak organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın taleplerini aldılar.
4-7-8-9 Kasım günlerinde hastanemiz poliklinik girişinde bilgilendirme standımızdan detaylı bilgi alınabilmektedir.Buna ek olarak 5 Kasım cumartesi günü İnegöl AVM içerisinde saat 12:00-17:00 saatleri arasında standımız ile hizmet vermekteyiz.Dileyen vatandaşlarımız hastanemiz Yoğun Bakım ünitesine başvurarak organ bağışında bulunabilirler.

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında her yıl "Organ ve Doku Bağışı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir.

"Organ nakli", vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir.

18 Yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir.