Bilimsel Ar-Ge Proje Destek Kurulu
15 Haziran 2024

Hastanemizin asıl görevi  olan hasta bakımının yanı sıra  yeni fikirler, güzel uygulamalar ve asıl önemlisi bilim üretebilmek için tüm imkânlar seferber edilerek  bilimsel çalışma teşvik ve destek kurulumuz kurulmuştur. Bilimsel çalışma kurulumuzun otuza yakın çalışması mevcut olup, yedi tanesi ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmıştır.

Peki, nasıl işliyor Bilimsel çalışma teşvik ve destek kurulu? Bu kurul, Başhekim Uz. Dr. Hayrettin GÖÇMEN başkanlığında her ay en az bir kere toplanan, içerisinde uzman hekimler, pratisyen hekimler, hemşireler, teknisyenler, kısacası amacı bilim üretmek olan 20’ yi aşkın çalışan bulunan bir kuruldur. Birçok üniversite ve bilim üreten topluluklarda hocalarımız tarafından yürütülen bu çalışmalara İnegöl Devlet Hastanesinde hemşiresinden doktoruna, teknisyeninden temizlik personeline kadar herkes katkı sağlıyor.  Bu kişiler yapmak istedikleri çalışmalar hakkında kurulla istişare ediyorlar. Kurulda değerlendirilen proje ve çalışmalardan hangisine öncelik verileceği hakkında ortak  karar veriliyor. Bir proje hakkında çalışma başlatıldığı zaman tüm ekip elindeki imkânları seferber edip bu fikri bilimsel çalışma haline getiriyor. Ekipte ki herkes elinden geldiği kadarıyla, kimi anketleri yapıyor, kimi bilgileri değerlendirip istatistiğini yapıyor, kimi ingilizce çeviri yaparak fikir sahibine destek oluyor. İşin içine gönüllülük esası girince hem çok hızlı yol alınıyor hem de harika işlere imza atılıyor.

Bilimsel çalışma teşvik ve destek kurulu üyeleri, bilimsel çalışmalar hazırlama konusunda daha etkin olabilmek için Uludağ Üniversitesi hocası Prof. Dr. Nurcan ÖZYAĞCIOĞLU tarafından ‘Akademik Makale Yazımı Eğitimi’ almıştır. Eğitim ile beraber teknik bilgiye de sahip olan kurul üyeleri, ihtiyaç duyulduğunda da rehberlik hizmeti almaya devam etmektedir

Kabul edilmiş ve yayınlanmış çalışmalarımızın örneklerine aşağıda fotoğraf şeklinde  yer verilmiştir.